Kofradia fyller 6 år – ta et dykk inn i Kofradias kildekode

Vi feirer 6-årsdagen til Kofradia med å offentliggjøre all kildekode som i dag driver spillet. 1. januar 2007 ble Kofradia, det som den gang var kjent som StreetzMafia, lansert. Helt fra starten har spillet vært et stort læringsprosjekt, og det som i dag inneholder over 109 000 linjer med kode har vært et langt prosjekt. Ikke minst har det vært store forandringer underveis, og opp gjennom årene er det skrevet mye kode som ikke ser dagens lys, men som ligger lagret langt nede i kildekodehistorikken.

Det har vært kjent i lengre tid at den videre utviklingen av Kofradia er avhengig av at vi får med andre som kan engasjere seg. Derfor har vi nå beveget oss ut av vår egen boble, i hvert fall til en viss grad, og publisert hele kildekoden på GitHub.

I tillegg har vi flyttet alle problemer og småplaner for endringer fra vårt gamle interne system til GitHub. Dette er nå tilgjengelig via “Issues” på GitHub-siden. Her er det mulig å legge inn forslag til endringer, problemer man kommer over, osv. Ikke minst har nå alle muligheten til å bidra med endringer, enten det skulle gjelde skrivefeil, endringer i funksjoner eller faktisk store hele funksjoner.

Inntil videre vil databasestruktur bli holdt internt for de som aktivt bidrar på prosjektet, og Crewet har fremdeles mye planleggingsdokumenter på interne sider som ikke vil bli publisert, i hvert fall ikke med det første.

For Crewet har vi begynt å avholde månedlige crewmøter på Skype for å drøfte viktige problemstillinger og enes om videre fremdrifts. Vi har satt opp fremdriftsplaner som vi gjennomgår og reviderer på møtene og delegerer oppgaver utifra planen vår.

Vi er spente på hvordan 2013 vil se ut for Kofradia. Vi har trua på at de endringene vi har gjort i løpet av høsten vil ha stor betydning for å raskere kunne lansere endringer og nye funksjoner. Ikke minst kan nå alle følge med på fremdriften vår, noe som også vil legge press på videre utvikling.

Engasjer deg – bli med på utviklingen av Kofradia!

Godt nytt år!

This entry was posted in Generelt. Bookmark the permalink.

Comments are closed.