Tilbakeblikk på 2013 og tiden fremover

1. januar var det 7 år siden spillet først ble lansert i 2007. Året 2013 har vært preget av lite aktivitet, både av spillere og bak spillet. Sommeren 2013 hadde vi nok all-time-low aktivitet med helt ned mot 25 daglige aktive spillere. Ved utgangen av året var vi oppe ved 60 daglige aktive spillere. Vi har fortsatt en vei å gå før vi må sies å være fornøyde.

I 2013 har vi ved flere anledninger vært inne på å legge ned hele Kofradia, og det har vært noe av bakgrunnen for lite aktivitet. I løpet av høsten tok imidlertid enkelte crewmedlemmer en del initiativ, noe som har ført til blomstring av aktivitet på GitHub, både i form av endringer i koden og deltakelse i drøfting av forslag til endringer, store utskiftninger i crewet, mye mer aktivitet på IRC og generelt et mye mer aktivt crew og spill.

I løpet av desember skrev vi om store deler av koden som driver spillet, og lagt om hvordan store deler av systemet fungerer. Dette skal forhåpentligvis gjøre det lettere å få med flere på utviklingen, samt gjøre det mulig å utvikle kjappere ved at man kan skrive mindre kode men oppnå mer.

I tiden fremover håper vi at flere kan bidra med å drøfte forslag på GitHub, samt at vi kan få plass ny spennende funksjonalitet. Vi kommer ikke til å drive mye promotering inntil vi har en del nytt å vise til, men når den dagen kommer håper vi på at aktiviteten på spillet blomstrer ytterligere.

En del har spurt litt hva som står øverst på planen fremover. Vi har ikke lagt noen slagplan for noen konkrete funksjoner vi skal prioritere først, og for tiden er det mye småendringer som gjøres. Etter hvert vil vi sette opp en plan for hva som skal utvikles, og dette kan man følge med på ved å se på GitHub (såkalte milestones).

Denne bloggen har ikke blitt brukt så mye i det siste, og en del småmeldinger har blitt skrevet på Facebook-sidene våre. Så hvis du ikke allerede følger med, gå til Facebook-siden og trykk liker!

Godt nytt år!

This entry was posted in Generelt. Bookmark the permalink.

Comments are closed.